PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA I PRAVILA PRIVATNOSTI

Voditelj obrade: EXORO d.o.o., Kaptolska ulica 2, 31000 Osijek, OIB: 33038977723
Kontakt telefon: office@exoro.hr
Kontakt email: +385 31 283 551

Zaštita osobnih podataka
Kao voditelj obrade osobnih podataka EXORO d.o.o. štiti Vašu privatnost te obrađuje samo osobne podatke koji su nužni za svrhu za koju su prikupljeni, kao što su ime, prezime, OIB, telefonski broj, e-mail adresa, poštanska adresa, broj bankovne ili kreditne kartice te bilo koja druga informacija koja se odnosi na Vas osobno, odnosno koja se može smatrati osobnim podatkom i koja je nužna za određenu svrhu. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo pošteno, zakonito i transparentno te brinemo o njihovoj točnosti, potpunosti, ažurnosti i sigurnosti.

Svrha prikupljanja podataka
Podatke prikupljamo i obrađujemo kako bi odgovorili na vaš zahtjev, izvršili prodaju ili uslugu.

Podaci koje prikupljamo i obrađujemo
Podaci koje možemo prikupljati putem poslovne komunikacije u svrhu poslovne komunikacije i prodaje naših roba i usluga su:
– identifikacijski podaci ispitanika (npr. ime i prezime, OIB)
– kontakt podaci (npr. adresa, broj telefona, e-mail adresa (po privoli i u marketinške svrhe))
– ostali podaci (npr. broj kreditne kartice i dr.).

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
Vaše osobne podatke čuvat ćemo neograničeno odnosno rokovima propisanim zakonima i propisima na snazi u Republici Hrvatskoj, u razdoblju navedenom u privoli ili do povlačenja potpisane privole putem zahtjeva za povlačenje privole.

Dijeljenje i prijenos informacija
Vaše osobne podatke ne djelimo s trećim stranama niti prenosimo u druge države. Vaše osobne podatke priopćit ćemo trećim stranama isključivo izričito navedenim u privoli ili trećim stranama izričito propisanim zakonima i propisima na snazi u Republici Hrvatskoj.

Prava ispitanika
Pravo na pristup – možete zatražiti informaciju obrađuju li se vaši osobni podaci, a ako se obrađuju, imate pravo zatražiti pristup i informacije o obradi.
Pravo na ispravak – imate pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.
Pravo na brisanje – imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka, podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja. Ukoliko postoje razlozi koji nas onemogućuju ili ograničavaju u udovoljavanju zahtjeva, o tome ćemo vas u najkraćem roku obavijestiti u odgovoru na zahtjev.
Pravo na ograničenje obrade – imate pravo od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako osporavate točnost tih podataka, (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka), ako je obrada nezakonita pri čemu se protivite brisanju podataka, ako ste uložili prigovor na obradu vaših podataka te ako podaci nama više nisu potrebi i možemo ih izlučiti, ali su potrebni vama za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te stoga želite da iste i dalje pohranjujemo. Imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka koda se ona temelji na našem legitimnom interesu.
Pravo na povlačenje privole – u slučaju kada podatke obrađujemo na temelju privole, tada istu privolu možete u svakom trenutku povući bez da to utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli.
Pravo na pritužbu i prigovor – imate pravo podnijeti pritužbu i prigovor u vezi s obradom osobnih podataka nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

Za sve upite o Vašim osobnim podacima koje posjedujemo ili obrađujemo slobodno nas kontaktirajte na:
EXORO d.o.o., Kaptolska ulica 2, 31000 Osijek ili putem emaila: office@exoro.hr.

KOLAČIĆI (Cookies)

U ovim smjernicama rabimo pojam “kolačić” koji se odnosi na kolačiće i druge slične tehnologije koje su obuhvaćene EU direktivom o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Što je kolačić?
Kolačići su male tekstualne datoteke s podacima koje izrađuju posjećene internetske stranice. Oni se pohranjuju na računalo posjetitelja kako bi korisniku pružili pristup raznim funkcijama.

Na našim internetskim stranicama koriste se kolačići sesije i kolačići koji nisu vezani uz sesiju.

Kolačić sesije privremeno se pohranjuje u memoriju računala dok posjetitelj pregledava internetske stranice. Kada korisnik zatvori svoj preglednik ili nakon isteka određenog vremena (što znači da sesija ističe) kolačić se briše.

Kolačić koji nije povezan sa sesijom ostaje na računalu posjetitelja dok se ne izbriše.

Zbog čega rabimo kolačiće?
Kolačiće rabimo kako bismo saznali više o načinu na koji posjetitelji provode interakciju s našim sadržajem i pomažu nam da poboljšamo doživljaj korisnika prilikom posjeta naših internetskih stranica.

Funkcije i sadržaj Internetskih stranica
Funkciju dijeljenja posjetitelji koriste kako bi naše internetske stranice i sadržaj preporučili na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Kolačići pohranjuju informacije o načinu na koji posjetitelji koriste funkciju dijeljenja, ali ne na pojedinačnoj razini, kako bi se internetske stranice mogle poboljšati. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije.

Za neke od funkcija u sklopu naših internetskih stranica rabimo treće strane. Na primjer, kada posjećujete stranicu s umetnutim videozapisima ili poveznicama na YouTube. Ovi videozapisi ili poveznice (i svaki drugi sadržaj trećih strana) mogu sadržavati kolačiće treće strane pa ćete možda željeti pročitati pravila web-lokacija tih trećih strana zbog informacija u pogledu njihove uporabe kolačića.

Web analitika
Ovu Web lokaciju koristi program Google analitika koji upotrebljava kolačiće. Na skupnoj razini kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, kako bismo poboljšali internetske stranice i osigurali dobar doživljaj korisnika. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije.

Kako odbijam i brišem kolačiće?
Kolačiće nećemo koristiti za prikupljanje podataka koji mogu osobno identificirati posjetitelja.

No, možete odbiti ili blokirati kolačiće koje je postavila trgovina Biroprint ili web-lokacije trećih strana promjenom postavki svojeg preglednika; za dodatne pojedinosti pogledajte funkciju “Pomoć” u pregledniku.

Napominjemo da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće pa ako ih ne želite koristiti, možda ćete ih trebati izbrisati ili blokirati.

Informacije o korištenju kolačića u preglednicima mobitela i pojedinosti o načinu odbijanja ili brisanja tih kolačića potražite u priručniku svojeg mobitela.

Čak i ako odbijete uporabu kolačića i dalje ćete moći posjećivati naše internetske stranice, ali neke funkcija možda neće ispravno raditi.